marți, 31 martie 2020

Masti homemade


Este tot mai insuportabil sa ramai izolat intr-un apartment, la bloc. Orice activitate ai avea, creativa sau intelectuala, simti nevoia de miscare in aer liber, sa comunici face to face cu alti oameni. Vorbesc la telefon cu prietene, se cheama ca ne facem vizite prin telefon. Nu e acelasi lucru!!

De trei saptamani, din 9 martie, am iesit doar de patru ori pentru cumparaturi si ieri ca sa ma plimb pe aleile din jurul blocului.
Dupa ordonantele militare date in ultimele doua saptamani, seniorii 65+ nu au voie sa se deplaseze, pentru cumparaturi sau plimbare, decat intre orele 11-13 si atunci trebuie sa ai la tine o declaratie pe proprie raspundere in care arati motivul deplasarii si traseul si trebuie sa o prezinti, daca ti-o cere, unui jandarm sau politist. Acum s-a mai corectat aceasta restrictie in sensul ca seniorii 65+ pot merge la medic/spital, dar motivat, pe tot parcursul zilei sau pot scoate cainele la plimbare si seara intre orele 20-21.
Toate aceste restrictii sunt motivate de nevoia de protejare a celor varstnici.

In fine, nu stim cat va mai dura. Se zice ca pana in luna iunie!!!

Azi mi-am facut doua masti, pentru ca mai aveam doar o masca "albastra" cumparata, de la farmacie, acum vreo doi ani. Mi-a ramas si ambalajul si bonul de atunci... Un pachet cu doua masti chirurgicale costa atunci 1.27 lei... Acum, se aude ca sunt mult mai scumpe, pentru ca nu se prea gasesc si se speculeaza momentul. Dar au inceput sa fie fabricate si in Romania, de catre firme romanesti, masti si combinezoane de protectie pentru medici. Ma bucur mult ca s-au mobilizat romanii, rapid si din proprie initiativa, dupa ce guvernul voia sa cumpere, ori a si cumparat, pe bani multi, masti din Coreea de sud.
Intotdeauna, romanii dau dovada de solidaritate in situatii dificile, nu e prima data. Duminica, trustul Intact a organizat o strangere de fonduri, la Antena3, pentru a ajuta sistemul medical. S-au adunat peste 2.6 milioane de euro, care este o suma fantastica pentru noi!!

Cele doua Masti, facute azi 

La aceasta masca am folosit un servet "baby care", care e facut dintr-un material netesut (lutradur). Intre cele doua fete ale mastii am pus doua straturi de tifon. Am facut doar doua pliuri. 

La aceasta masca a fost mai simplu. Am folosit un material termocolant-stabilizator. Intre cele doua fete de termocolant am pus doar un strat de tifon si am calcat. 

Un comentariu:

  1. We are all in the same boat Carmina. Right now we just need to protect ourselves and know it WILL end. Sending you positive energy and love.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...