joi, 31 august 2023

Cluj Napoca _aniversarea anilor de facultate

În data de 27 august am călătorit la Cluj-Napoca cu autocarul/firma Fanny pentru întâlnirea de 53 ani de la terminarea facultății. Întâlnirea  trebuia să se facă în 2020 dar a venit pandemia...  Ma așteptat Molecu la autogara. Am ajuns cu întârziere de aproape o oră din cauza blocajelor de pe Valea Oltului. Am stat la ea pe timpul șederii la Cluj... Ma primit foarte bine și sunt recunoscătoare pentru asta. 

În ziua următoare am fost sa o vad pe Luci, apoi după-masă, la ora 18, am mers la restaurantul Victoria pentru prima întâlnire cu colegii. Au venit, din SUA, Viorel Foia și Mirel. Am discutat mult cu Viorel despre cărțile sale. 

Marți la ora 14 am avut masa festivă la restaurantul Victoria. Masă îmbelșugata, discuții, amintiri, fotografii... pană pe la ora 20. Au venit cam aceeași colegi ca mai întotdeauna. Dar unii nu au mai putut veni... Viorel și Mirel au sosit din USA cu soțiile. Am discutat cu ele în engleză. Viorel ne-a oferit turor câte un exemplar din ultima sa carte "No purchase needed" iar Dorel nu-a făcut cadou o farfurioara de lut făcută de un meșter local cu lut din curtea lui. 

Molecu, eu, Sia, Luci, Pop, Viorica, Geta, Silvia. 

Dorel tine un discurs... de bun venit! 


Miercuri a fost o zi noroasa si a plouat dupa-masa. Dar luni și mărți a fost o caniculă cumplită la Cluj. Înainte de prânz, în drum spre casă, Luci și soțul ei au trecut pe la Molecu. Bineînțeles ca s-a întins o masă, discuții, amintiri... După-masa am fost în vizita la Mariana care locuiește, de doi ani, în cartierul Florești din Cluj. M-a asteptat la autobuz. A fost o întâlnire foarte plăcută, ne-am depanat amintiri de pe vremea Peticelului. Are un apartament nou, foarte frumos. Cu ocazia asta am putut sa vad, dar doar din autobuz, cartierul Floresti. Mi-a părut totul foarte frumos și modern. 

Joi urma să plec de la Molecu spre Valea lungă, la Rodica, dar m-a sunat Angela ca să merg pe la ei. Asa ca pe la ora 10, am luat un taxi pana la gara, unde mi-am luat bilet de tren și apoi am luat tramvaiul 102 până la Opera maghiara unde mă aștepta Angela, in stație. De fapt, în Cluj am mers mai mult cu taxiul, pentru că nu cunoșteam autobuzele și traseele deși mi-am luat bilete. Din cauza asta și pe motivul programului încărcat nu am reușit nici să mă plimb prin Cluj. 

Bratu este bolnav și din cauza asta nu a putut veni, din păcate, la întâlnirea noastră. Angela s-a ocupat de cele mai multe ori de întâlnirile noastre. A fost o vizită plăcută și emoționantă. Am mâncat la ei o ciorba de fasole verde foarte bună. Apoi Angela a venit cu mine la gară... Și am plecat în peripul meu la Valea lunga la Rodica.. 
Un comentariu:

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...