marți, 10 septembrie 2013

Valeria Tofan - expozitie de pictura naiva


Saptamana trecuta am fost la vernisajul expozitiei d-nei Valeria Tofan, deschisa la Sala de Expozitii "Brancusi" de la Camera Deputatilor din Parlamentul Romaniei. Am fost acolo, impreuna cu alte doamne din Asociatia Femeilor Universitare din Romania , din care face parte si d-na Tofan. Expozitia, deschisa in perioada 4-23 septembrie, este o retrospectiva a activitatii sale artistice.
Valeria Tofan creeaza in ultimul timp o pictura naiva, cu o fantezie debordanta a compozitiilor si o incantare a culorilor. A prezentat lucrarile sale in expozitii din tara si strainatate. In acelasi timp este o ferventa indrumatoare pentru cei care doresc sa faca o astfel de arta. Pentru noi a fost si un prilej placut de a ne intalni si a ne bucura de frumos.

Last week I was at the vernissage of the Mrs.Valeria Tofan exhibition, opened at the Exhibition Hall "Brancusi" from the Chamber of Deputies from the Romanian Parliament. I was there, together with other ladies from the University Women's Association of Romania, of which Mrs. Tofan is also part. The exhibition, open from September 4 to 23, is a retrospective of her artistic activity.
Valeria
Tofan creates naive painting with exuberant fantasy and delightful colors. She presented her work in national and international exhibitions. At the same time she is a fervent guiding of those who wish to make such art. For us it was also a nice opportunity to meet and to enjoy the beautiful.

Iata cateva imagini.
Here are some pictures.






Felicitari, d-na Tofan !!

13 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ena, pentru observatie...Am reparat greseala. Concentrandu-ma asupra problemelor tehnice de editare nu am realizat ca am scris numele putin diferit.

      Ștergere
    2. Nu-i bai ! si eu am gresit ceva la comentariul meu ( din neatentie si graba ) si l-am sters
      Cred ca doamna Tofan va participa si anul acesta la salonul de Arta Naiva de la Pitesti . Anul acesta merg si eu acolo sa ma intalnesc cu multi cunoscuti (pictori naivi)si sa ies undeva mai ales ca se deconteaza drumul ,cazarea si masa.Aici se aduna tot felul de oameni ,peste 60 , incepand de la simpli tarani la persoane cu studii superioare pasionati de pictura naiva , un gen de arta care nu te obliga sa respecti nici un fel de reguli intalnite in pictura academica.Baiul mare e , ca exista o tendinta din partea celor care ne conduc sa ne indrepte atentia spre manele, pictura naiva gen kitsch ,versuri albe ,romane cu tematici pornografice , caini vagabonzi si handicapati.Eu nu zic ca nu-si au locul toate acestea dar au iesit in fata si nu mai se intorc la locul lor.

      Ștergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...