vineri, 23 august 2013

O plimbare prin Bucuresti...


Pentru ca nu a mai fost canicula, ca in zilele trecute, azi am decis sa merg la magazinul Pictorshop din str. Orhideelor, Bucuresti, ca sa-mi cumpar niste materiale pentru pictura. Am luat metroul pana la statia Basarab, dar nu am ales iesirea potrivita. Asa ca a trebuit sa trec pe partea cealalta, pe podul Basarab....si-mi pare bine ca s-a intamplat asa pentru ca am putut sa admir aceasta colosala constructie. 

Pasajul Basarab unește sectoarele 1 si 6, între Șoseaua Nicolae Titulescu și Șoseaua Grozăvești. A fost construit cu scopul de a fluidiza traficul în zona de Nord-Vest a capitalei și de a completa inelul interior de circulație al Municipiului București. A fost deschis pentru circulatia autovehiculelor și tramvaielor in 18 iunie 2011 iar stația de tramvai, cu conexiune la metrou, a fost deschisă la 23 aprilie 2012, cand primarul Bucurestiului era dr. Sorin Oprescu.
Podul Basarab supratraversează Calea Griviței, calea ferată și intersecța dintre Bulevardul Dinicu Golescu și Șoseaua Orhideelor. Pasajul beneficiază de două benzi de circulație pe sens și două linii de tramvai.

For no longer was hot, as in days past, today I decided to go to the store Pictorshop, Orchids Street, in Bucharest, to buy some materials for painting. I took the subway to the station Basarab, but I did not choose the right exit. So I had to go to the other side on Basarab bridge .... and I'm glad it happened because I was able to admire the colossal construction.
 
Basarab overpass connects districts 1 and 6, between the road Titulescu and the road Grozăveşti. It was built in order to ease the traffic in the north-west of the capital and to complete the inner ring road of Bucharest. It was opened to the traffic and trams in June 18, 2011 and the tram stop with connection to Metro was opened on 23 April 2012, when the Bucharest mayor Sorin Oprescu was.
Basarab bridge crosses Route Griviţei, railway and the intersection of Avenue Golescu and Orchids
Road. The passage has two lanes in each direction and two tram lines.

Din Calea Grivitei pana sus, in pasajul Basarab, se poate ajunge fie cu scara rulanta fie cu un ascensor, adapostite de o constructie de sticla (in fotografia de mai jos, in dreapta).
From Grivitei up top, in the Basarab passage, can be reached either with escalator or a lift, housed by a glass building (pictured below, right).


Am iesit de la metrou pe Calea Grivitei si am urcat cu scara rulanta pana pe podul Basarab, unde este statia de tramvai.
I got out of the subway, in Grivitei Rd. and I took the escalator up to the Basarab bridge, where it is the tram station.


Constructia pasajului Basarab m-a fascinat. In fotografia de mai jos se vede statia de tramvai.
Basarab overpass construction has fascinated me. In the photo below you can see the tram station.


Dantelaria metalica....
Metallic lace ....


Am coborat de pe pod, de data asta cu ascensorul, si am luat-o la pas ca sa admir peisajul pe care-l vedeam pentru prima data si ca sa fac fotografii.
I got off the bridge, this time with the lift, and I took a walk, to admire the landscape that I saw for the first time and to take pictures.Dupa ce mi-am facut cumparaturile, am luat-o agale spre podul Grozavesti, ca sa iau metroul de acolo...
After I made my purchases, I took it slowly towards the bridge Grozavesti, to take the subway from there ...

Centrul comercial Orhideea
Orchid shopping center


Am ajuns, in sfarsit, la podul Grozavesti...cel nou.
I come finally to the new bridge Grozavesti ...

Am trecut pe vechiul pod, peste Dambovita, spre statia de metrou "Grozavesti"....domnisoara din fotografie nu sunt eu!

I passed on the old bridge over Dambovita to the "Grozavesti" metro station .... the young lady in the photo is not me!

 Am lasat in dreapta Complexul Studentesc "Grozavesti"... si am intrat in statia de metrou. 
I left, at right, the Student Campus "Grozavesti"...and I entered in the subway station.


 Asta a fost excursia mea de azi.

Sa aveti o zi minunata!

This was my trip today ...
Have a wonderful day!
Carmina 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...