marți, 29 octombrie 2024

Chef de lucru

 In sfarsit, m-am apucat de lucrat la UnFinishedObject, lucrari lasate, abandonate de multi ani...

Mai intai, patratele facute la Arieseni in 2009, cand am fost la invitatia Dorei, o saptamana, intr-o tabara de creatie la cabana ei din varful dealurilor din Arieseni. Am fost acolo cu Betty, dar a venit  si Lucia cu sotul ei, cand m-a adus pe mine de la Aiud, apoi la plecare, am mers tot cu ei. Acolo am cusut si am vopsit materiale. A fost o mare bucurie, imi amintesc cu mult drag de acele zile. Acolo am invatat multe, am facut lucruri noi. Am creat un material nou facand cusaturi curbe cu diferite materiale. Metoda invatata de la Betty. Cred ca materialele le-am primit de la Betty si Lucia. Eu nu am putut aduce multe lucruri pentru ca am venit de la Bucuresti la Aiud cu trenul, apoi m-a luat Lucia la Arieseni. 

Din materialul creat am taiat pe diagonală, patrate de 15cmx15cm. Au rezultat doar 16 patrate.

De curand mi-a venit o idee cu aceste patrate si m-am grabit sa o aplic, ca sa nu mai aman. Am început sa lucrez la asta în 25 octombrie. Am intins un cearceaf vechi, pe jos, in sufragerie, pe post de perete orizontal de design si am asezat patratele. Ideea este sa pot permuta patratele pentru a obtine cea mai buna expunere. 

Prima varianta la care m-am gandit, chiar mai demult, a fost varianta "în diagonala". Voiam sa apară în aceeași direcție, de exemplu orizontala, dungile de material create prin coasere. Am așezat patratele pe diagonala, dar lucrarea finală va ieși prea mica pentru ca nu am suficiente pătrate, chiar dacă umplu spatiile goale marginale cu triunghiurile tăiate din celelalte părți. 

Hmmm, nu prea imi place, pare prea inghesuit...Am tot rotit pătrățele...in fine.




Pana la urma m-am gandit si la varianta "vertical-orizontal". Pare mai aerisita datorita inserarii unor patrate albe, desenul patratelor este mai bine pus in valoare si lucrarea castiga in dimensiuni. Am încercat mai multe variante de așezare a patratelor. Am fotografiat fiecare varianta. Am făcut vreo 30 variante pentru ca am 30 poze. După fiecare poza, analizam structura creata și mai găseam o idee de a modifica ceva, șamd. De 30 de ori le-am tot studiat. 

Asta este o varianta... 


Sau asta? Deocamdata ma opresc aici. Ma mai gândesc dacă sa adaug niște elemente terminale. Dar parca asa ar arata ca un "steag medieval ". Eu vreau sa fie un wallhanging. 


Azi cautand ceva, prin sertarele cu materiale, am gasit niste patrate de 10cmx10cm. Cred ca le-am primit la un schimb, de mult timp, de la Adina. Am 36 pătrate si 9 culori. 
Am inceput sa le organizez si pe ele, tot pe un cearceaf de design, in sufragerie. Toata dimineata, cateva ore bune, am tot permutat pătrățelele. La inceput le-am așezat astfel ca să apară diagonale de o culoare. Nu am prea multe pătrate de o culoare ca să fac o diagonală completă. Doar pătrate galbene. Diagonala galbenă este foarte puternica. Creează o unilateralitate pe diagonala. 
Cred ca m-am decis cum sa fac. Si totusi am vreo doua variante care imi plac. Voi sparge diagonalele, adică voi face o structură mai izotropa cum se spune în știința materialelor, fără focar cum se spune în arta. 
Am făcut și cu aceste pătrate vreo 30 de variante, am 30 de poze. 

Aici doua variante cu diagonale...


 Aici varianta cu diagonale sparte...



Azi voi mai vedea, sper sa finalizez aceste lucruri ca sa ma ocup de Robin round de la grupul Romanian quilters.
Atelierul meu...cand lucrez se face dezordine...



Atat pentru azi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...