joi, 3 octombrie 2019

Excursie la Campulung Muscel

(2) Manastirea Negru Voda


Dupa ce am vizitat Manastirea Namaiesti, ne-am indreptat spre orasul Campulung Muscel. Primul lucru a fost sa mergem sa luam masa de pranz la un restaurant. Am fost primiti foarte bine. In timp ce luam masa a venit un grup folcloric, format din elevi de scoala generala pregatiti de o profesoara, care ne-au prezentat un program artistic, compus din dansuri populare si o eleva care a cantat muzica populara. Copiii s-au descurcat foarte bine cu dansul, mai ales ca au dansat jocuri populare din diferite regiuni ale tarii: Arges, Transilvania, Moldova iar pasii de dans nu sunt atat de usor de dansat. Ei performau chiar aproape de locul unde eram eu si am putut sa vad foarte bine cum dansau. De remarcat faptul ca au purtat costume specifice fiecarei zonei folclorice. Am felicitat profesoara care-i pregatea pentru rezultatul lor. Meritau!


La masa cu Luminita, Cristina si Jeni.

Dans din zona Arges, niste fete frumoase si talentate...




Dansul de pe Somes

Dans moldovenesc
 Dupa ce am luat masa, a urmat o repriza de dans, cand seniorii ca in toate evenimentele de acest fel s-au distrat foarte bine.

Pe la ora 16, ne-am indreptat spre Manastirea Negru Voda. In drum am putut admira orasul cu casele sale facute in stil brancovenesc.

Manastirea Negru Voda a fost ctitorita in anul 1215, de catre Radu Negru Voievod, apoi a fost rezidita de Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru.
Matei Basarab (1635-1638) reface din temelii lacasul transformand vechea biserica intr-o manastire de calugari, prin hrisovul din 10 august 1647, in acelasi an fiind construit si Turnul clopotnitei, inalt de 35 metri, avand functia de poarta de incinta dar si de fortificatie cu caracter militar, fiind prevazut cu metereze.
https://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-negru-voda-67819.html 



Biserica manastirii este intr-un proces de removare si nu a putut fi vizitata in interior.

Intraraea se face prin poarta uriasa, din Turnul Clopotnitei, care are 35m inaltime
Am intrat in curtea manastirii. Desi este manastire de calugari, interiorul era ingrijit si plin de flori, chiar daca se afla in plin santier de constructii



Am putut vizita doar Paraclisul Domnesc.

Interiorul Paraclisului

Picturile sunt realizate de Gheorghe Tattarescu






Am plecat la ora 18 spre Bucuresti, de data asta prin Pitesti, apoi pe autostrada A1 spre Bucuresti. Am ajuns cu bine la ora 20:30. Pe drum am fost incantata sa vad cum arata micile localitati prin care am trecut.
Un gand de multumire si felicitare pentru organizatori.

Un comentariu:

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...