duminică, 23 septembrie 2018

Pe platoul Bucegilor


Colegul nostru de facultate, Ion Silisteanu, a invitat cativa colegi de facultate-cei activi la intalnirile noastre colegiale-ca sa-i vizitam locurile natale, unde si-a construit o "casuta". Aceasta se afla in comuna Buciumeni din judetul Dambovita, intr-o zona subcarpatica foarte frumoasa, aproape de Bucegi.
Eu am ajuns miercuri la Dealul Mare, pe la ora 15, cu un microbus din Bucuresti. Calatoria a durat vreo doua ore. La Dealul Mare, langa Buciumeni, locuieste mama Vioricai, sotia lui Ion. Seara au sosit, de la Cluj, familiile Bratu si Cozar iar de la Rm.Valcea a venit familia Constantinescu.

Seara a fost o petrecere cu masa imbelsugata si vesela la dealul Mare, dupa care, pe la ora 10, ne-am indreptat spre Buciumeni unde era pregatita cazarea noastra la pensiunea "Hanul din meri". O pensiune de patru stele!!! Nu ma asteptam ca intr-o comuna, departe de o zona urbana, sa gasesc tot confortul, ca la un hotel, sau chiar mai bine.
A doua zi ne-am indreptata in doua masini spre platoul Bucegilor. Un drum de vreo 40km, asfaltat si foarte bun, printr-un peisaj mirific. Drumul parcurge o zona verde, de padure virgina, dupa care apare platoul Bucegilor, cu zone line, neimpadurite.
Parca se simte aerul de munte....


Am ajuns pe la ora 13 la destinatie....Ne-am oprit masinile la o parcare, de la care nu se mai poate circula pe platou, este arie protejata.
De acolo se putea ajunge pe jos la cabana Piatra Arsa (altitudine 1950m) sau la Babele (am inteles ca este un drum de o ora dus-intors). In departare se vedeau Bucegii cu Crucea de pe Caraiman si Leaota. Fiind o zi foarte senina, se zarea Sinaia printre munti.
A fost o zi splendida, senina si calduroasa...


Am luat initiativa, dar nu am reusit decat cu Viorica sa facem, pe jos, o drumetie pe platou. Nu se punea problema sa mergem pana la Babele, din lipsa de timp....asa ca am mers, doar noi doua, cam o jumatate de ora, dus-intors, ca sa ne miscam si sa vedem mai bine locurile. Veneau destui turisti dinspre Babele si am inteles ca nu era un traseu dificil, doar vreo 4 km de mers lejer.....

In departare se vede Crucea de pe Caraiman si un stalp de la telecabina...


Ceilalti au asteptat in parcare. In departare se vede cabana Piatra Arsa.
Cabana Piatra Arsa si padurea de jepi...


 La intoarcere, am poposit la cabana Dichiu (1586m), ca sa luam masa de pranz...

Cabana Dichiu (1586m)
Inapoi, pe acelasi drum...
Seara, am luat o cina romantica pe terasa pensiunii...era cam frig si gazdele au dat drumul la un sistem interesant de incalzire cu gaz, care producea si lumina de la flacara. Acest lucru l-a interesat tare mult pe Dorel, care a tinut sa ne asezam acolo, ca sa studieze el mai bine problema...


A doua zi, Cozar si Dorel au mers la Targoviste, la o Conferinta a Academiei Oamenilor de Stiinta, dedicata Centenarului, iar noi ceilalti "ne-academicieni", am ramas la tara sa vizitam casa lui Ion, aflata inca in constructie si livada lui de meri....Anul acesta s-a facut o recolta foarte bogata de mere....

Am cules cu totii mere, am adus si la Bucuresti cateva kilograme de mere autentice...

Dupa masa, am procedat, cu Viorica si Angela, la facut prajituri cu mere. S-au facut doua tavi  de prajituri, cu doua retete diferite de aluat, marca Viorica si Angela. Cu ocazia aceasta am testat si cuptorul aragazului proaspat cumparat de Ion, caruia cu aceasta ocazie i s-a facut inaugurarea....si a trecut cu brio controlul, coace foarte bine.
Seara pe la ora 10 a sosit Cozar si Sia de la Targoviste...si i-am asteptata cu prajiturile cu mere...

In ziua urmatoare, sambata, am plecat la casele noastre. Familiile Bratu si Cozar plecau la Cluj, luand trenul din Sinaia iar eu la Bucuresti...Ion ne-a dus cu masina la Sinaia, urmand sa iau si eu un tren spre Bucuresti. In rastimpul ramas pana la tren, am poposit la o terasa sa bem o cafeluta, oferita de Bratu...Multumim Viorica si Ion!!!

Un comentariu:

  1. Another lovely trip into the country. You know you have been very fortunate to have good weather every trip except that one this past summer. Lovely friends and a good time.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...