vineri, 7 aprilie 2017

"Cinci decenii de tapiserie" la UNA


Intre 5-31 martie, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti în colaborare cu Departamentul Arte Textile-Design Textil al Facultății de Arte Decorative și Design, din cadrul Universității Naționale de Arte au organizat expozitia „Cinci decenii de tapiserie la Universitatea Națională de Arte București/ Profesori Studenți” la Palatul Mogosoaia si Galeria Cuhnia.
Expozitiile prezinta o selecție din cele mai interesante lucrări de diplomă ale studenților, absolvenți în ultimele cinci decenii (1960 – 2016) pastrate la UNA.
http://palatebrancovenesti.ro/cinci-decenii-de-tapiserie-la-universitatea-nationala-de-arte-bucuresti-profesori-studenti/
Am vizitat duminica aceste expozitii si a fost o adevarata incantare. Este minunat sa vezi cum linia modernismului european este îmbogățită de tradiția și creativitatea românească in tapiserie.

Imagini de la expozitia din Palatul Mogosoaia...

Imagini de la expozitia din Galeria Cuhnia...
Am remarcat dimensiunile foarte mari ale lucrarilor si faptul ca, in urma cu mai mult de 20 de ani, lucrarile erau tesute chiar de studenti...


Un comentariu:

  1. I can't even imagine the work that went in to those tapestries. As paintings or fabric they would be beautiful but Tapestries are so involved and difficult to do. Amazing. Thanks for sharing these Carmina!!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...