vineri, 10 octombrie 2014

Calatorind prin Turcia


Intre 23-30 septembrie, timp de opt zile, am facut o excursie minunata in Turcia. 
In prima zi, am strabatut distanta Bucuresti-Istanbul (625km) in 14 ore. Inainte de a ajunge la Istanbul, ne-am oprit la Edirne, unde am vizitat Moscheea Selimiye, care are patru minarete si este inclusa in patrimoniul UNESCO. Am ajuns seara tarziu la Istanbul...
A doua zi am plecat spre Antalya, o calatorie lunga de 800 km. In drum am oprit la Pamukkale, unde am admirat vestitele formatiuni calcaroase (dar fara sa putem admira si apele termale, care cad in cascade albastre, pentru ca din motive "ecologice" a fost oprita curgerea lor...asa ni s-a explicat) si cetatea antica Hierapolis, aflata in vecinatatea lor.
Ziua a 3-a, Antalya. Aici am vizitat statiunea Side, apeductele romane si Templul lui Apollo, am admirat cascada Manavgat si teatrul antic Aspendos. Dupa masa am facut o croaziera pe Marea Mediterana si am putut admira litoralul Antalyei. Am luat masa pe vaporas. Ni s-a servit un peste foarte bun, pescuit chiar din mare. A fost destul de distractiv, mai putin tangajul vaporasului. Foarte interesant...in drumul nostru, nu am prea vazut plaje la Antalya!
A patra zi ne-am indreptat spre Konya (485km), trecand prin muntii Taurus, cu peisaje foarte frumoase si drumuri foarte bune. La Konya am vizitat centrul Mevlana, unde am aflat lucruri interesante despre dervisi.
In ziua 5-a am plecat spre Cappadokia-Goreme-Ankara (230km). In regiunea Cappadokiei, am vizitat muzeul in aer liber din Valea Goreme, cu multimea de bisericute sapate in piatra de generatii intregi de procrestini. Seara, pe ploaie, am ajuns la Ankara si dupa ce ne-am cazat am mers sa ne plimbam prin oras si sa vizitam Moscheea Haci Bayram Camii (sec.XV).
In ziua a 6-a, tot in Ankara, am vizitat Mausoleul lui Ataturk, parintele Turciei moderne, apoi ne-am indreptat spre Istanbul. Tot drumul a plouat si a fost frig....Am ajuns la Istanbul dupa masa si am reusit sa facem o croaziera pe Bosfor si sa admiram constructiile de pe cele doua maluri ale Bosforului.
Ziua a 7-a a fost dedicata orasului Istanbul, un oras impresionant cu 20 milioane de locuitori, in plina dezvoltare, cu constructii moderne si multe spatii verzi bine ingrijite. Cu adevarat, m-a impresionat! Aici am vizitat Moscheea Albastra, Biserica Sf. Sofia, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce si am fost la cumparaturi in Bazar. Din pacate, Biserica Sf. Sofia si Moscheea Albastra sunt in reparatii.
A fost o calatorie obositoare dar a meritat. Turcia este o tara interesanta, in plina dezvoltare si care merita sa fie vizitata.

Hierapolis

Pamukkale

Pamukkale vazut de sus

Antalya - templul lui Apollo

Teatrul grec Aspendos

Croaziera pe Mediterana


Goreme

Goreme

Mausoleul lui Ataturk

Moscheea Albastra

Topkapi

Topkapi

Palatul Dolmabahce

Sf. Sofia

Istanbul

Istanbul

Istanbul
Istanbul

Istanbul

Istanbul

Istanbul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...