joi, 15 noiembrie 2012

Plimbare in parc


Imi place sa ma plimb in parc, in parcul Titan din cartierul meu, Titan. O fac deseori, mai putin iarna. Imi amintesc cum in 1970, cand am venit in Bucuresti, in locul unde acum este parcul era o zona mlastinoasa cu smarcuri de apa, vegetatie spontana, broaste si pasari. La inceputul anilor '70 zona a inceput sa fie dragata si amenajata. S-a curatat mlastina care avea izvoare proprii si a dat nastere lacului din actualul parc. Au fost trasate alei, au fost plantati copacii care acum sunt deja batrani. In ultimii ani, parcul a fost reamenajat si rebotezat. Inainte se numea parcul Titan sau IOR.

Parcul se intinde de o parte si alta a bulevardului Liviu Rebreanu care traverseaza lacul peste un pod. Partea nordica, marginita de str. Baba Novac, se numeste acum Parcul "Alexandru Ion Cuza" (inainte se numea IOR). Partea sudica, dinspre bulevardul Camil Ressu, poarta numele de Parcul "Titan". Dar asta este numai o conventie pentru ca parcul este unul singur. Te poti plimba pe aleea care inconjoara lacul, trecand pe sub pod, dintr-o parte in alta, in 45-60 de minute.
Parcul este minunat. Au fost amenajate locuri de joaca pentru copii, au fost puse banci noi, au fost plantati pomi, arbusti si flori. Este permanent plin de adulti si copii care se plimba, alearga, se plimba cu rolele sau bicicletele, ori se odihnesc pe banci, citesc, asculta muzica, discuta....
Parcul este foarte frumos mai ales primavara si toamna cand natura este foarte generoasa in culori.
Iata cateva imagini ale toamnei, in parcul nostru.








Mai multe imagini pot fi vazute aici

Un comentariu:

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...