sâmbătă, 30 aprilie 2022

Excursie la Bucov

Ieri am fost la Bucov, lângă Ploiești, într-o excursie, organizată de Clubul seniorilor Codrii Neamțului. În drumul nostru am trecut mai întâi pe la mănăstirea Ghighiu pe care am văzut-o și anul trecut. La Bucov am vizitat la început Casa memorială "Constantin și Ioan Stere".  Constantin Stere a fost un important om politic care a jucat un rol important în unirea Basarabiei cu Regatul României în 1918. Acest conac a fost retrocedat moștenitorilor iar d-na Suzana Stere, nora lui Constantin Stere a donat administrației locale, conacul și terenul pentru a se realiza acest muzeu și parcul Constantin Stere.
Am făcut multe poze dar nu pot posta prea multe...

Tot în muzeu am văzut o interesanta expoziție de păpuși, imbracate cu haine create de Doina Levintza. Expoziția reprezinta o istorie a costumului între secolele XVI-XIX. 


Apoi ne-am plimbat prin parcul Constantin Stere, care de fapt este ca o pădure cu alei asfaltate. Mașinile nu au acces aici fiind oprite în parcarea de la întrarea în parc. Tot aici se afla o alee străjuita de statui ce reprezinta oameni de seama ai culturii romane. Lângă parc se afla o gradina zoologica, pe care am vizitat-o.  Am fost surprinsa sa văd atât de multe animale,  lame, lei, tigri, maimuțe (babuini, macaci), zebre, ursi, diferite specii de capre, porci, papagali, lebede.. etc.  

3 comentarii:

  1. I can't think of much happier than you on an excursion with the Senior Cnter. SO happy you are out and enjoying life with your friends. What a wonderful way to start the spring!!

    RăspundețiȘtergere
  2. I think I am caught up now. Check out my recently redesigned website: http://www.bethhberman.com/

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...