luni, 10 septembrie 2018

Galeria Gabroveni - expozitia Alb si Negru


Ne-am continuat calatoria prin salile de expozitii....si am ajuns la Galeria Gabroveni, din str. Lipscani, o galerie noua, moderna, contruita intr-un vechi imobil renovat, dedicat artelor. Spre salile de expozitie se ajunge pe o scara interioara, in constructia careia s-a pastrat caramida aparenta pentru pereti, asociata cu sticla si inox. Aici este deschisa, pana la 23 septembrie, una din expozitiile In Alb/In Negru.

Mai multe informatii aici
https://player.vimeo.com/video/289462710?color=f36b21&title=0&byline=0&portrait=0

"Expozitia In Alb/In Negru este un proiect de arta contemporana din domeniul artelor decorative care a provocat artistii bucuresteni sa creeze opere de arta fara sa foloseasca pigmentii colorati, doar alb si negru. Expozitia este deschisa in doua spatii expozitionale din Bucuresti, Centrul Cultural ARCUB - Sala Gabroveni si Galeria Orizont. Sunt prezintate publicului peste 80 de lucrari de arte textile, instalatii ceramice, metal, sticla si ceramica."

"Tema monocromiei In Alb/In Negru, care pare usor impusa artistilor, a fost aleasa din mai multe motive. Pe deoparte dezvaluirea unei perspective asupra utilizarii culorii ca o alegere mai degraba decat o necesitate, iar pe de alta parte, rezultatul expozitiei ar putea fi o modalitate de concentrare a atentiei spectatorului asupra unui anumit subiect, concept sau tehnica. Artistii au putut experimenta fara complexitatea lucrului in culoare (in special in artele textile, ceramica, sticla ori tehnica mixta) si astfel au evidentiat forma, textura, tehnica si semnificatia simbolica."

Am facut, bineinteles, cateva poze in expozitie. In special...arta textila!

Marijana Bitulescu


Dan Roseanu
Relu Bitulescu

Claudia Popescu

Athena Dumitriu

Mihai Moldovanu


Adriana Dobra

Alina Dobrica

Daniela Frumuseanu


 Multumiri artistilor si organizatorilor pentru aceasta expozitie!!

Un comentariu:

  1. This is an exceptionally nice exhibit. I like so many it is hard to just pick a few to comment on. REALLY nice work. Thanks for sharing!!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...