duminică, 1 iulie 2018

Alta zi de excursie 


Dupa micul dejun, sambata 30 iunie, am pornit spre Transfagarasan. Vremea era tot incerta, incarcata de nori, gata de ploaie in orice moment, dar "calatorului ii sta bine cu drumul". Am trecut prin orasul Victoria de unde am luat, cu noi, pe un coleg din promotia '72 ce urma sa ne fie ghid. Am trecut prin Cartisoara, "poarta" spre Transfagarasan. Pe msura ce innaintam in munte, pe serpentine, vremea se inrautatea tot mai mult. Era o ploaie marunta si ceata, incat nu se putea vedea clar la mai mult de 10-20m. Soferul a fost foarte prudent si am ajuns cu bine la cabana "Balea-cascada". Mai departe, pe Transfagarasan,  drumul era inchis.
Aici sunt niste linkuri cu infoarmatii despre Transfagarasan:
http://www.romanianmonasteries.org/ro/romania/muntii-fagaras
 http://www.infoghidromania.com/transfagarasan.html


Atmosfera de munte, la 1200m
Am intrat intr-un bar, aflat la cabana, ca sa luam o cafea sau un suc si sa ne dezmortim. Ploua incontinuu.
Dupa aproximativ o ora ,am pornit innapoi. Si ce sa vezi? la iesirea din zona de padure si serpentine, ploaia se oprise si ne astepta o zi insorita.
Am poposit putin la Cartisoara ca sa vizitam Muzeul lui Badea Cartan (1849-1911), omul simplu care a invatat singur sa citeasca si a mers la Roma, pe jos, in 45 de zile, ca sa vada Columna lui Traian. A mers, apoi, la Paris si Ierusalim.



Badea Cartan - mesager al constiintei nationale romanesti




Am ajuns cu bine la pensiune. Gazda ne-a asteptat cu masa pregatita cu o mancare calda si buna. Am luat masa si ne-am mai incalzit cu un vin rosu adus de clujeni.
Apoi am avut o placuta surpriza. Domnul profesor din orasul Victoria a venit cu un grup de fetite, frumos imbracate in costume nationale autentice, insotite si de parintii lor. Fetele ne-au incantat, cantandu-ne si dansand dansuri populare din zona Fagarasului. Mi-a placut cum au stiut dansa jocul fetelor de la Crihalma, un dans cu pasi destul de dificili.
Le-am admirat, le-am aplaudat, le-am fotografiat pe "micile artiste" care la sfarsit au fost rasplatite cu prajituri cu visine, facute de gazda noastra.






Seara a continuat cu un moment distractiv, pregatit de cativa dintre noi care si-au pregatit costumatie de carnaval. Pentru ca Angela ne-a cerut sa ne pregatim din timp, eu m-am conformat si mi-am facut niste ochelari de carnaval si o coronita. A doua pereche de ochelari i-am dat-o Vioricai, sotia lui Sile. Rodica s-a costumat in clovn, Mitica in lup iar Angela in cocos...

A fost foarte distractiv! Am dansat, iar ceilalti colegi, de pe margine, ne-au aplaudat spectacolul si au facut poze!! Ha, ha....






Un comentariu:

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...