vineri, 11 iulie 2014

Vliesofix...


Vliesofix, Bondaweb sau Wonder Under sunt denumiri comerciale ale unor materiale termocolante, cu doua fete care pot fi folosite in croitorie ca stabilizator/intaritor pentru materiale fine. Ele reprezinta, in fapt, o retea lipicioasa foarte fina, asezata pe o hartie protectoare, nelipicioasa la calcat. Termocolantul se foloseste astfel: se aseaza cu partea lipicioasa pe dosul materialului, hartia protectoare ramanand deasupra, apoi se calca, fara aburi, doar cateva secunde (pentru mai multa siguranta puteti sa mai asezati o hartie pergament deasupra hartiei protectoare, ca sa nu aveti surprize la calcat). Pe hartia protectoare se pot desena modele care apoi se pot decupa. Asteptati sa se raceasca si trageti usor hartia protectoare care se va dezlipi, ramanand reteaua lipicioasa pe material. Materialul cu acest strat de lipici poate fi lipit la randul sau pe alt material...
Mai exista un tip de termocolant, Mystifuse, care este o retea lipicioasa, mai rezistenta si fara hartia protectoare.

Inafara de acest mod, clasic, de utilizare, eu l-am folosit intr-un mod nonconformist. Am pictat reteaua vliesofix cu culori acrilice, acuarela sau tempera. Acrilicul da efectele cele mai bune. Din cauza apei, hartia se va increti si se vor obtine efecte neasteptate...se lasa la uscat si apoi se poate aplica.

Apart from the classic use as interlining, I've used Vliesofix in a nonconformist way. I painted the Vliesofix network with acrylics, watercolor or tempera. Acrylics give the best effects. Due water, paper will wrinkle and will get unexpected effects ... let it dry and then applies.

Painted vliesofix

Painted vliesofix
Vliesofix pictat

Apoi l-am lipit pe diferite suporturi, textile, tulle, hartie, etc...
Then I glued on various media, textile, tulle, paper, etc ...Aici l-am folosit si pentru carduri...
Here I've used it for cards...

Be creative! 
pe curand,
Carmina

2 comentarii:

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...