sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Muzeul vârstelor

 Am fost joi 26 ianuarie, un grup de seniori de la Clubul seniorilor Codrii Neamțului, să vizitam Casa Cesianu - Filipescu de pe Calea Victoriei. Aceasta este un moment arhitectonic al Bucureștiului cu o istorie interesantă și care a fost restaurată în ultimul timp.

În curtea casei Cesianu a fost construit un lapidarium care adăpostește o parte din frescele recuperate de la mănăstirea Văcărești în urma demolării din anii '80. Ex este foarte interesanta.

În incinta casei Cesianu se afla Muzeul vârstelor, o idee inedita de a prezenta stilul de viata, moda, mobilier, etc. de-a lungul a trei secole. 





luni, 16 ianuarie 2023

Grigore Antipa și Emil Racoviță

 Duminica a fost ziua culturii romane. Cu această ocazie am fost la Muzeul Grigore Antipa, la o conferință foarte interesantă despre viață și activitatea lui Grigore Antipa- creatorul muzeului de științe naturale care-i poartă numele și Emil Racoviță - speolog, cel care a creat Institutul de speologie din Cluj-Napoca. . Acești doi savanți au fost colegi și buni prieteni. Ei au organizat aceste instituții importante din România.

Despre Grigore Antipa au vorbit acad. Dr.  Dumitru Morariu,  cercetătoarea dr. Oana Popa, Dr. Luis Ovidiu Popa- directorul muzeului iar despre Emil Racoviță, Dr. Traian Brad de la institutul de la Cluj-Napoca.


Vorbește dr Popa, în dreapta dr. Brad, Dr. Popa Oana, acad. Murariu 

Am admirat de-asemenea perdele și decorul verde din sala de conferințe, create de Laura Greaca. 


Apoi am făcut o vizită în sălile muzeului, pe care le-am văzut și altă dată, dar și la expoziția de șerpi vii... Brrr. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...