miercuri, 20 iunie 2012

Arta si ecologia


Lumea este plina de plastice sub toate formele. Zilnic adunam pungi de plastic, peturi, ambalaje, etc. Pungile de plastic sunt peste tot, le primim la supermarket sau la piata, apoi obisnuim sa le aruncam la gunoi. Ce se va intampla in timp cu aceste materiale care nu sunt biodegradabile? Este o problema care va fi greu rezolvat. In final, peste ani, Pamantul va fi "infectat" cu astfel de materiale non-biodegradabile care ne vor intoxica. 
Pentru ca si eu achizitionez numeroase pungi, plase, ambalaje de plastic, m-am gandit sa le reciclez si sa le folosesc in scop artistic, adica sa creez un alt tip de material, chiar foarte interesant, pe care sa-l includ in lucrarile mele artistice.
Se procedeaza astfel: bucati de plastic, taiate din pungi de plastic, sunt puse in mai multe straturi (4-5 straturi, functie de grosimea lor) intre doua foi de hartie pergament si se calca cu fierul de calcat. E de preferat sa se lucreze intr-un loc aerisit, pentru ca nu se stie niciodata ce substante pot fi emanate, desi eu nu am constatat asta inca.
Rezulta un material foarte interesant, cu texturi imprevizibile, functie de natura materialului plastic si de modul de tratare termica.
 Daca plasticul este prea subtire rezulta si niste "rupturi" sau gauri
 Plecand de la aceasta bucatica

 am realizat ce se vede mai jos. Bucatica de plastic am completat-o cu alte materiale (bumbac, matase, vatelina) ca sa creez o compozitie si apoi am cusut-o cu free motion.  

Aici este un detaliu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...