miercuri, 26 mai 2021

Expoziție textila "Imaginează-ți"

Azi am mers la Muzeul de istorie naturala "Grigore Antipa" unde este deschisa o  expoziție de arta textilă, încă de acum o luna... Dar nu am ieșit în oraș pana acum, în timpul pandemiei. Azi a fost o zi frumoasa și nu am vrut sa pierd aceasta expoziție fiind ultima săptămână.

Muzeul Antipa este un muzeu renumit, cu o clădire impozanta și o prezentare foarte profesionistă. Exponatele zoologice, colecțiile din muzeu, sunt foarte interesante dar pe mine nu m-au interesat în mod special pentru ca nu mă pasionează zoologia...Muzeul este vizitat de elevi, de copii, cu părinții lor. Și azi erau mulți copii vizitatori și erau tare curioși. Am fost chiar surprinsa să văd cum o fetiță care avea șase ani, venita cu mama ei, știa atâtea lucruri despre animale. E vârsta la care copiii sunt interesati de animale. 

Eu am mers să văd expoziția "Imaginează-ți". Expoziția prezintă lucrări de arta textilă inspirate din natura, ale studentelor la master, anul I și II, ale d-nei conf. Daniela Frumuseanu, de la Universitatea nationala de Arte din București, Facultatea de arte decorative.


Mai ales ca, pe unele studente le cunosc personal și le-am văzut creațiile prezentate și în alte expoziții. Dna Frumuseanu organizează astfel de expoziții unde promovează lucrurile studentelor sale. Studente care fac lucruri minunate...Am amânat destul de mult aceasta vizionare a expoziției și nu am vrut sa o pierd. Lucrările au fost expuse pe holurile muzeului și au dat o nota artistica ambientului. 

Mi-au plăcut în mod deosebit lucrarile surorilor gemene Laura și Livia Greaca. Mi-am dorit mult să văd lucrarile lor pe viu. Am văzut doar fotografii prezentate pe Facebook și instagram. 

Laura a făcut o colecție splendida de fluturi textili realizați din cusături manuale pe diferite materiale textile. Livia s-a ocupat de flori și alte elemente florale, lucrări făcute cu tehnici deosebit de inventive. A mai expus și Ionela Apetrii lucrări reprezentând corali "textili" și Simina Mirea cu "meduze" textile foarte reușite. Inafara de aceste studente, absolvente de master anul II, au mai expus și câteva studente la master anul I. 

Iată fluturii Laurei Greaca, care "zboară" prin holurile generoase ale muzeului... 











Câteva flori ale Liviei Greaca 






Meduzele Siminei Mirea 





Coralii Ionele Apetrii 



Felicitări fetelor!!!! 




Un comentariu:

  1. Thank you for that wonderful tour. The pieces were so well executed!! Even better was knowing you were out, enjoying another exhibit that we all benefited from. We made it! Life can resume my friend!!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...