vineri, 23 august 2013

O plimbare prin Bucuresti...


Pentru ca nu a mai fost canicula, ca in zilele trecute, azi am decis sa merg la magazinul Pictorshop din str. Orhideelor, Bucuresti, ca sa-mi cumpar niste materiale pentru pictura. Am luat metroul pana la statia Basarab, dar nu am ales iesirea potrivita. Asa ca a trebuit sa trec pe partea cealalta, pe podul Basarab....si-mi pare bine ca s-a intamplat asa pentru ca am putut sa admir aceasta colosala constructie. 

Pasajul Basarab unește sectoarele 1 si 6, între Șoseaua Nicolae Titulescu și Șoseaua Grozăvești. A fost construit cu scopul de a fluidiza traficul în zona de Nord-Vest a capitalei și de a completa inelul interior de circulație al Municipiului București. A fost deschis pentru circulatia autovehiculelor și tramvaielor in 18 iunie 2011 iar stația de tramvai, cu conexiune la metrou, a fost deschisă la 23 aprilie 2012, cand primarul Bucurestiului era dr. Sorin Oprescu.
Podul Basarab supratraversează Calea Griviței, calea ferată și intersecța dintre Bulevardul Dinicu Golescu și Șoseaua Orhideelor. Pasajul beneficiază de două benzi de circulație pe sens și două linii de tramvai.

For no longer was hot, as in days past, today I decided to go to the store Pictorshop, Orchids Street, in Bucharest, to buy some materials for painting. I took the subway to the station Basarab, but I did not choose the right exit. So I had to go to the other side on Basarab bridge .... and I'm glad it happened because I was able to admire the colossal construction.
 
Basarab overpass connects districts 1 and 6, between the road Titulescu and the road Grozăveşti. It was built in order to ease the traffic in the north-west of the capital and to complete the inner ring road of Bucharest. It was opened to the traffic and trams in June 18, 2011 and the tram stop with connection to Metro was opened on 23 April 2012, when the Bucharest mayor Sorin Oprescu was.
Basarab bridge crosses Route Griviţei, railway and the intersection of Avenue Golescu and Orchids
Road. The passage has two lanes in each direction and two tram lines.

Din Calea Grivitei pana sus, in pasajul Basarab, se poate ajunge fie cu scara rulanta fie cu un ascensor, adapostite de o constructie de sticla (in fotografia de mai jos, in dreapta).
From Grivitei up top, in the Basarab passage, can be reached either with escalator or a lift, housed by a glass building (pictured below, right).


Am iesit de la metrou pe Calea Grivitei si am urcat cu scara rulanta pana pe podul Basarab, unde este statia de tramvai.
I got out of the subway, in Grivitei Rd. and I took the escalator up to the Basarab bridge, where it is the tram station.


Constructia pasajului Basarab m-a fascinat. In fotografia de mai jos se vede statia de tramvai.
Basarab overpass construction has fascinated me. In the photo below you can see the tram station.


Dantelaria metalica....
Metallic lace ....


Am coborat de pe pod, de data asta cu ascensorul, si am luat-o la pas ca sa admir peisajul pe care-l vedeam pentru prima data si ca sa fac fotografii.
I got off the bridge, this time with the lift, and I took a walk, to admire the landscape that I saw for the first time and to take pictures.



Dupa ce mi-am facut cumparaturile, am luat-o agale spre podul Grozavesti, ca sa iau metroul de acolo...
After I made my purchases, I took it slowly towards the bridge Grozavesti, to take the subway from there ...

Centrul comercial Orhideea
Orchid shopping center


Am ajuns, in sfarsit, la podul Grozavesti...cel nou.
I come finally to the new bridge Grozavesti ...

Am trecut pe vechiul pod, peste Dambovita, spre statia de metrou "Grozavesti"....domnisoara din fotografie nu sunt eu!

I passed on the old bridge over Dambovita to the "Grozavesti" metro station .... the young lady in the photo is not me!

 Am lasat in dreapta Complexul Studentesc "Grozavesti"... si am intrat in statia de metrou. 
I left, at right, the Student Campus "Grozavesti"...and I entered in the subway station.


 Asta a fost excursia mea de azi.

Sa aveti o zi minunata!

This was my trip today ...
Have a wonderful day!
Carmina 
 

joi, 15 august 2013

Fara cuvinte....

 

Imi plac florile...si culorile!
I love flowers...and colours!



Bucurati-va de tot ce e frumos!
Enjoy!
 Carmina

duminică, 11 august 2013

ATC again... 

 

ATC  (Art Trading Card) este o miniatura textila (sau din alte materiale), facuta pentru schimburi artistice sau pentru a fi daruita. Are dimensiunea unui card bancar, de 6.5cmx9cm.
De curand am participat la un schimb artistic pe Milliande Art Community for Women si am facut cateva ATC-uri pe care le vedeti in fotografia de mai jos. In general, fac o serie de sase bucati pentru ca este o munca tare migaloasa si nu este rentabil sa lucrezi un singur ATC.

ATC (Art Trading Card) is a textile miniature (or from other materials), made for artistic exchanges or to be given as gift. He has the size of a credit card, 6.5cmx9cm.
I've recently participated in an art exchange on the Milliande Art Community for Women and I made ​​some ATC that you can see in the picture below. In general, I do a series of six pieces because it is a meticulous and hard work and is not useful to work only one ATC.


Photographs were taken with cell phone and can not have the best quality.

Fotografiile au fost facute cu telefonul mobil si poate nu au calitatea cea mai buna.

Si acum sa va arat cum am procedat. Nu este o regula, ceea ce spun eu acum....este vorba despre cum am lucrat eu la aceste ATC-uri.
Am folosit ca material de baza, o matase sintetica, groasa, cu o tesatura rugoasa, folosita la draperii. In centrul ei am asezat un patratel din bumbac, vopsit manual, imbogatit ulterior cu o pictura facuta cu acrilice. Aici apare o diferenta de textura, patratelul va apare ca un mic tablou, acesta a fost si scopul acestei compozitii.

And now to show you how I proceeded. This is not a rule, what I say now .... it's about how I worked on these ATC's.
I used as base material, a synthetic silk, thick, rough fabric, used for curtains. In the center I placed a square of cotton, hand dyed, then enriched with a painting done with acrylics. Here there is a difference in texture, small square will appear as a small painting, this was the purpose of the composition.


Materialul de baza a fost, in prealabil, stabilizat pe un termocolant. Apoi am taiat bucati ceva mai mari de 6.5cm/9cm, pentru rezerve. Patratelele de bumbac vopsit au fost taiate la dimensiunile finale, adica 4cmx4cm, poate unele putin mai dreptunghiulare.

The base material was previously stabilized on an interlining, then I cut pieces slightly larger than 6.5cm/9cm. Dyed cotton squares were cut to final dimensions, i.e 4cmx4cm, maybe some slightly more rectangular.

Le-am fixat apoi cu niste vliesofix pe materialul de baza, ca sa nu se miste in timpul lucrului. La fel de bine se poate folosi si un pic de lipici pentru hartie.

Then I fixed the squares with some vliesofix (bondaweb) on the base material, not move during operation. As well you can use a little glue.

Le-am facut un chenar cu zig-zag si le-am quiltuit incercand sa fac un desen cu frunze sau alte figuri, dupa imaginatie.

I made a frame line with zig-zag and I'm trying to make a quilted leaf or other drawing figures, by imagination.

Apoi am adaugat niste culori acrilice...
Then I added some acrylic ...

 Acum urmeaza etapa cea mai placuta pentru mine, infrumusetarea sau "embellishment"-ul pe care l-a facut cu fire si margeluse....aici trebuie sa alegi! Cu asta se poate spune ca am terminat "topul" ATC-urilor.

Now comes the most pleasant step for me, the embellishment, that I made ​​with threads and beads .... here you have to choose! With this, we can say that we have the ATC's "top".

Apoi am taiat, din carton, dosul ATC-lor, adica niste bucati de carton la dimensiunea finala de 6.5cmx9cm. Le-am fixat cu lipici de "top", iar excesul de material a fost apoi taiat.

Then I cut from cardboard, the ATC's back, in the final size of 6.5cmx9cm. I've fixed them, with glue, on the ATC's top and the excess material was then cut. 


In final, marginile ATC-lor au fost cusute cu zig-zag.....si gata!
Finally, ATC's edges were stitched with zig-zag ..... and ready!






I hope you liked this,
Carmina

luni, 5 august 2013

Expozitia "Comorile Chinei"


Mi-ar fi parut rau daca nu vedeam expozitia "Comorile Chinei" deschisa timp de 3 luni (30 aprilie-1 august), la Muzeul National de Istorie al Romaniei din Bucuresti. In expozitie au fost prezentate peste 100 artefacte din patrimoniul cultural al Chinei, de la obiecte din epoca bronzului pana la portelanuri si obiecte de jad din epoca imperiala. Prezentarea lor in aceasta expozitie mi s-a parut exceptionala.

Dar cel mai mult m-am bucurat sa vad, in aceasta expozitie (ocazie unica!), cele cinci exemplare din celebra armată de soldaţi de teracotă. Sunt statui în mărime naturală reprezentând ofiţeri din armata chineză, atât infanterişti, cât şi arcaşi sau cavaleri. Soldatii de teracota au fost gasiti in sit-ul arheologic de la Xi’an, unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei. Sit-ul a fost descoperit în 1974, iar din 1987 a intrat în patrimoniul UNESCO. Soldatii de teracota au fost prezentati in centrul expozitiei inconjurati de panouri mari cu imagini ale sit-ului.

Din pacate, nu a fost voie sa fac fotografii decat cu telefonul mobil, asa ca uneori calitatea imaginilor lasa de dorit din cauza luminii insuficiente....

I would have regretted if I did not see the exhibition "Treasures of China" open for 3 months (April 30 to August 1) at the National History Museum of Romania in Bucharest. The exhibition has presented more than 100 artifacts from China's cultural heritage, from the Bronze Age objects to porcelain and jade objects from the imperial era. Their presentation in this exhibition seemed exceptional.

But mostly I was glad to see the five samples from the famous army of terracotta warriors, life-size statues representing the Chinese army officers, infantry, archers and knights. They were found in the archaeological site of Xi'an, where has been studied a part of the funerary complex of China's first emperor. The site was discovered in 1974 and in 1987 joined the UNESCO.

Unfortunately, it was not allowed to take pictures than with the phone, so sometimes the image quality is not too good....

















vineri, 2 august 2013

Vopsitorie # 2

  Alte experimente, de data asta cu tehnica "tie-dye" adica materialul este legat (innodat) si apoi vopsit.







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...