sâmbătă, 13 iunie 2020

Se prelungeste starea de alerta?

De cateva zile se tot discuta despre prelungirea starii de alerta. Lumea s-a cam saturat de restrictii si vrea sa se bucure de mai multa libertate. Sunt inchise restaurantele, teatrele, cinematografele,  hotelurile, mollurile, accesul in alte spatii inchise este posibil doar cu masca. Este liber accesul doar la terase, in parcuri, la slujbe religioase dar inafara bisericilor. Se pare ca guvernantii nu vor sa renunte la asta si ne tot ameninta pe motiv ca a crescut numarul de imbolnaviri. In fiecare zi ne sunt prezentate cifre, numarul de teste si numarul de noi imbolnaviri de covid19.
Dar aceste date sunt prezentate in cifre absolute si ni se atrage atentia ca ele cresc de la o zi la alta. In fapt, corecta este valoarea procentuala, numarul de imbolnaviri/numarul de testari care in ultimele zile ale saptamanii care trece a ramas constant de aproximativ 2%....si atunci?

Va fi dezbatere in parlament. PSD vrea sa puna conditii si nu accepta continuarea starii de urgenta decat la 15 zile. Guvernul e depasit, neputinta sau incompetenta? Sau altceva?

Vremea e foarte frumoasa. Impreuna cu Irina si Adriana profitam de aceste zile frumoase si iesim foarte des in parcul Titanii care e la doi pasi de noi.

Impreuna cu Irina

Saptamanal se tunde iarba in parc




15 comentarii:

  1. I know the restrictions are a pain but look at the areas of the US where they "opened". They have skyrocketing rates of hospitalizations and death. I think each of us can decide. Even though there are more freedoms in my state now, we still self quarantine, shop for food every 2 weeks and wear masks everywhere. I don't want the virus. I can wait until it is safe which may be more than a year. Stay healthy!!

    RăspundețiȘtergere
  2. I agree. Everyone decide for him, I do the same, I use mask, etc.

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc ca-mi vizitati blogul si-mi lasati un comentariu. Ma bucur sa-l citesc si sper sa reveniti.
Thank you for taking the time to leave a comment. I really appreciate it. I Hope you visit again.
Merci d'avoir laissé un commentaire, j'apprécie énormément. J'espère que vous reviendrez.
Gracias por visitarme y dejarme tu comentario. Me encanta leerte. Espero verle de nuevo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...